Hallo ik ben Mooqi. Ofwel Monique van der Steen.

Ik ben 46 jaar, woon in Veghel samen met mijn vriend Mark en onze geweldige zoon Lars. Lars is 10 jaar oud.
Naast het maken van illustraties werk ik als freelance fotograaf.

Vroeger was in de vriendenboekjes bij de vraag “wat wil je later worden?” mijn antwoord “tekenares”. Maar ja, door de tijd, het leven, denken dat ik niet goed genoeg ben, is het tekenen naar de achtergrond verdwenen. Na jaren werken als bouwtechnisch tekenaar kwam de creatieve kant weer naar boven in de vorm van fotografie. Mijn werk als fotograaf kan je bekijken op Monique van der Steen fotografie.

En sinds 2019 heb ik me ook weer helemaal gestort op tekenen! Vervolgens gaf de corona crisis me de tijd om mijn website en webshop te maken.
Ik merk dat ik veel gevoel, aandacht en liefde kwijt kan in een tekening. Mijn streven is zelfs om de wereld een ietsiepietsie mooier te maken en via mijn tekeningen liefde te verspreiden.

Mijn tekeningen zijn vaak een uitlaatklep voor de bagage die ik in mijn leven heb mee gekregen. Hooggevoeligheid, gepest worden als kind, depressie, plotseling verlies van mijn vader toen ik 21 jaar was, gezondheidsproblemen, verlies van mijn moeder en mijn peettante door kanker, een ander dierbaar familielid dat 2x kanker heeft doorstaan… Ik vind het leven niet altijd makkelijk, maar humor is voor mij een grote hulp evenals het genieten van de zogenaamde kleine dingen in het leven. Ook spiritualiteit (met beide benen op de grond) en het geloof in de kracht van liefde spelen bij mij een grote rol.  En langzaam aan durf ik mezelf steeds meer te laten zien en horen!

Monique