Hallo ik ben Mooqi. Ofwel Monique van der Steen.

Ik ben 45 jaar, woon in Veghel samen met mijn vriend Mark en onze geweldige zoon Lars. Lars is 8 jaar oud.
Naast het maken van illustraties werk ik als freelance fotograaf.

Vroeger was in de vriendenboekjes bij de vraag “wat wil je later worden?” mijn antwoord “tekenares”. Maar ja, door de tijd, het leven, denken dat ik niet goed genoeg ben, is het tekenen naar de achtergrond verdwenen. Na jaren werken als bouwtechnisch tekenaar kwam de creatieve kant weer naar boven in de vorm van fotografie. Mijn werk als fotograaf kan je bekijken op Monique van der Steen fotografie.

En nu, sinds 2019, heb ik me ook weer helemaal gestort op tekenen!
Ik merk dat ik veel gevoel, aandacht en liefde kwijt kan in een tekening. Mijn streven is zelfs om de wereld een ietsiepietsie mooier te maken en via mijn tekeningen liefde te verspreiden.

 
Mijn tekeningen zijn vaak een uitlaatklep voor de bagage die ik in mijn leven heb mee gekregen. Hooggevoeligheid, chronische rugklachten sinds mijn 10e, gepest worden, depressie, plotseling verlies van mijn vader toen ik 21 jaar was, chronische vermoeidheid, conflict met een werkgever, hernia, verlies van mijn moeder door kanker… Ik vind het leven niet altijd makkelijk, maar humor is voor mij een grote hulp evenals het genieten van de zogenaamde kleine dingen in het leven. Ook spiritualiteit en het geloof in de kracht van liefde spelen bij mij een grote rol.  En langzaam aan durf ik mezelf steeds meer te laten zien en horen!

Monique